Alla inlägg under februari 2008

Av Anneli - 13 februari 2008 21:04

Idag var det brorsan tjej Gabbys tur att fylla år, vi har ganska många födelsedagar att avverka i början av året, men nu börjar dom ta slut. Sedan är det ett brake fram till i september då det är ett fasligt kalasande igen. Jag hade köpt en bok med muffinsrecept. Hon är en hejare på att baka, så från mig som älskar sötsaker fanns en baktanke, (det var ju snitsigt)  om att kanske få smaka nåt smarrigt. Ikväll bjöds vi på en underbart god hemmagjord smörgåstårta, bullar, kakor och till sist en riktig höjdartårta. Så det är inte utan att man känner sig lite full i magen. Hon är en så fantastisk tjej där ingenting sitter fast. Fixat så mycket gott med en liten halvårsbebis hängandes på armen. Nu väntar duschen och sedan ska jag se den nya serien Tudor.

Av Anneli - 12 februari 2008 21:33

Burstädning och utfodring av marsvin. Skulle klippa klorna på Gideon och upptäckte att den lilla kraken har fått svamp på örat, jag har sett att han har varit lite skorvig på en pyttefläck på ryggen. Men eftersom han går med hona trodde jag att Nimba nafsat honom. Så det var bara fram med Pevarylen. Jag fick lite dåligt samvete för jag inte sett det tidigare, fy på sig!! Hoppas snart att jag ska känna bebisar i Märtas mage, hon känns i allafall tyngre. Det är svårt att känna om dom är dräktiga. På bilden är det Märta som myser i rosa rullen!! 

Av Anneli - 9 februari 2008 23:25

Det är ju märkligt att det är fler marsvin som flyttar in än ut!! Igår flyttade lilla Benny till sin nya familj, han skulle bli kelis och sällskap åt en hane som mist sin burkamrat. Lill Britta fick flytta till Eva-Karin, han ska bli Challes marsvin, då hans gick och blev en ängel. In flyttade tre riktiga bjässar som Eva-Karin hade med sig, hon kom över för att hjälpa mig sätta ihop PAX-stommen, kram till dig för det. Jag har nu städat alla burar och flyttat runt med djur, Bamse och Just-in-Time porrar ihop, hoppas på fina bäbisar i Björnstigen anda. Dumle ser lite moloken ut men han får nog en brutta han med vad det lider. Ska försöka hitta någon riktig pudding så han blir nöjd. Till Findus och Didrik flyttade lilla Alfons in och villket ståhej det blev på killarna. Dom försökte sätta på lilla Alfons från bägge håll, medan Alfons helt lugnt satt och tuggade hö. Undrar hur lång tid det tar innan grabbarna ger sig, emellanåt ligger dom helt utslagna och flåsar. Lilla Alfons bara äter och äter, men funderar nog i sitt stilla sinne, vad det är för dårskap han hamnat i.....

Av Anneli - 5 februari 2008 22:07

 

Herrejösses villken vurpa jag gjorde idag, när jag skulle gränsla järnhästen till jobbet. Fick hela cykeln över mig, där låg jag och kravla mitt i vägen. Gjorde ont satan i knät, men fort upp på benen och kolla runt så ingen så en! Det var iallafall tur att jag inte kommit så långt, för jag blev dyngsur och fick lov att byta byxor. Så nu är man både snorig och halt. Tänk vad livet är härligt efter 40. I övrigt har några burar städats och marsvinen matats. I helgen flyttar de sista grisarna hit från Björnstigens och det är inte villka som helst utan Mosaiques Just in Time, Dumle och Bamse! Dumle är allt en riktig goding!!

Av Anneli - 3 februari 2008 19:26

Huvaligen vad förkyld man är men jag tror inte jag är ensam. Idag har jag mest slöat på soffan. Bakat dotterns favoritkakor till hennes födelsedag imorgon. Tänk att min lilla unge fyller 23 år, det är inte konstigt att man känner sig gammal vissa dagar. På eftermiddagen tog jag och badade mina rexhanar Brasse och Patrik. Dom var så duktiga, trots min ganska omilda behandling när jag skulle få rent dom i körteln där bak. Jag tog helt enkelt en mjuk tandborste med yes och gnuggade. Sedan blev det föning och lite trimning. Vilket i allafall var premiär för min Brasse. Det gillade han inte, men lite strån fick jag bort. Tycker faktiskt det här med trimning är ganska kul. Roligare än att trimma hunden i allafall, för det tar så fasligt lång tid och han sitter definitivt inte still. Var tvungen att ta en bild på en nybadad Patrik.

Av Anneli - 2 februari 2008 21:43

 

Dagen började finfint, åkte över till min kära vän Eva-Karin för att hämta en paxstomme. Min käre äkta hälft hade dock upplyst mig om att stommen inte skulle gå in i bilen. Men skam den som ger sig. Eva-Karin och jag grundade med kaffe och varsin semla, mums. Burskåpet stuvades in och det gick in med god marginal, nu ska det bara skruvas ihop. Gubben jobbar och jag har ägnat lördagskvällen med att storstäda alla burar, stuvat om i burarna, klippt klor och vägt alla grisar. Satte ihop Nimba och Gideon, det blir spännade och se vad det resulterar i. Nimba har väl inte så mycket till öron, men hon har en underbar personlighet och är strålande vacker, ni ser henne på bilden. Jag har även drabbats av förkylning, den har liksom smugit sig på under dagen. Kli och nästäppa är nog bland det värsta jag vet, så jag hoppas det inte blir värre än vad det är och går över fort.

Ovido - Quiz & Flashcards