Alla inlägg under maj 2008

Av Anneli - 9 maj 2008 23:12

Satan i gatan vad jag har städat och badat, armen är helt lealös, det blir inge bugg för mig helgen, men några glas kan jag nog orka lyfta. Nu har alla marsvinen flyttat in igen utom dom som har orm och dom i rikszonen, dom står kvar i tvättstugan. Vetrinären som skulle rådfråga expertis, har inte hört av sig, så  jag vet fortfarande inte hur det kommer att gå. Ester som jag sålde till min väninna, hade också sår så hon fick flytta tillbaka tills hon är bra. Jag känner mig väldigt nöjd att ha ett så välstädat marsvinsrum, egentligen bör man nog göra en sån här städning någongång om året, för fy vad skitigt det var. Nu kan jag slicka golvet, om det inte vore för allt Vircon vill säga. Hur Annie med sina 100 marsvin orkade fattar inte jag. Nu blir det bingen, jag ska upp tidigt imorgon och få ögonbrynen plockade och håret klippt, sedan ska jag försöka hinna packa lite också. Ska bli mycket skönt att bara slappa på soldäck med något kallt i glaset, man bör nog stärka sig, för på måndag är det bara att kavla upp ärmarna igen för en ny badprocedur.

Av Anneli - 7 maj 2008 21:55

Vetrinärbesöket idag med lilla Eivor kostade "bara" 1100 kronor, den honan kan jag aldrig sälja!! Vircon 100 kr och Fungoral 100 kr + handskar, badbaljor och lite annat krafs. 1400 kronor och då är inte medicinen inhandlad till 6 marsvin. Imorgon får jag svar om jag ska medicinera nu eller när provsvaren kommer om en vecka. Han trodde det var ringorm, tyvärr. Så imorgon börjar badproceduren, och alla marsvin på mellanvåningen i burskåpet ska evakueras i avvaktan på domen. Faramira och Emly ska också evakueras i avvaktan på Emlys stundande förlossnig. Livet med marsvin är härligt nästan hela tiden. Skänk mig en tanke imorgon! På lördag ska jag till Åland och jag tror jag vill dricka mig lite full!!

Av Anneli - 4 maj 2008 21:54

Fasiken också, jag befarar att jag fått in ringorm. Strax innan helgen tyckte jag min Djannies lilla bäbis såg så konstig ut på nosen, jag började behandla med Pevaryl. Det har dock inte blivit bättre. Idag när min vän E-K var här kollade jag även Djannie och hon har en liten kal fläck och ett litet sår under magen, svårupptäckt om man inte letar ordentligt. Ikväll kollade jag även dom på andra sidan burgallret och mycket riktigt fanns ett stort sår på Bruna Bönans rygg, kan vara ett bett, men henne har jag behandlat med Pevaryl för hon har sett lite grådaskig ut på öronen, början till svamp. Saken hör till den är att hon alltid ligger i samma hörn och vilar och på andra sidan gallret sitter ofta Eivor och trycker, ungen som är på bilden. Så nu har jag blivit alldeles nojig, kanske är såren på Doris rygg inte alls bitmärken utan ringorm, hon är nakenfis och bor på våningen över. Tack Annie för alla goda råd och tips, inatt kommer jag att drömma om ringlande ormar!!!

Av Anneli - 3 maj 2008 21:42

Idag är det nationella scrappingdagen, så jag scrappar för fullt. Det finns massor med roliga tävlingar, utmaningar och extraerbjudanden. Här är mitt första bidrag till en tävling där man ska skrappa något i svart och vitt!!

Av Anneli - 1 maj 2008 13:40

Mosaiques Just in Time somnade in bredvid mig i sängen strax före klockan 05.00 och det är första gången jag gråter över ett marsvin, men det är inte den sista är jag rädd. Jag känner att jag ändå gjort allt vad jag kunde, men det räckte inte. Inhandlade en uppsjö med  stärkande godsaker, men det var som om hon hade bestämt sig för att hon inte ville leva. Igår kväll och inatt ville hon bara ligga nära mig. Hon kravlade hela tiden mödosamt upp och ville ligga och snosa med sin varma nos i min hals. Jag har nog inte sovit någonting känns det som, har med jämna mellanrum försökt få i henne några droppar vätskeersättning eller proviva. Men vid halv fem började hon krampa, hon tittade på mig med sina vackra ögon innan hon drog sitt sista andetag och det kändes som hon sade tack för jag fick sova hos dig inatt. Jag köpte en ny blombuske och jag har tänkt att hon ska få vila under den. Hon var så fin och trots att hon inte funnits i mitt liv så länge, har hon satt spår i mitt hjärta.

Ovido - Quiz & Flashcards