Alla inlägg under november 2008

Av Anneli - 13 november 2008 21:45

Jag lovade ju bilder på mitt tapetserar projekt. Överst är bilder på Emman, avklädd. Fick nämligen spänna om hela fjädringen, det var ingen barnlek kan jag lova. Den andra bilden visar Emman nästan påklädd, förhoppningsvis ska han bli klar under tidig vår. I övrigt har jag inte gjort mycket idag. Stickat lite på en pulsvärmare, scrappat lite och naturligtvis haft lite kvalitetstid med några av marsvinen. Idag var det Emly och Djannie som fick komma upp och få en stunds kärlek. Båda är högdröktiga och beräknas föda någon gång tidigast i helgen. Men jag tror det blir nästa vecka någongång.

ANNONS
Av Anneli - 13 november 2008 12:57

Nu har vovven och jag varit till farbror doktorn. Det var snabbt avklarat tog 2 min, han tittade bara på örat och skrev ut antibiotika. 435 kronor + medicin 100 kronor. Jag har spart kvittona så gubben får knata över till killen med det ikväll. Jag törs inte!! Doktorn tyckte i allafall det var bra att vi kom så tidigt och inte väntade till efter helgen. Nu skulle det räcka med lite medicin och vi skulle se förbättring inom kort.

ANNONS
Av Anneli - 13 november 2008 07:39

Det blir ytterligare en dag med semester, vilket innebär att jag kan glömma min julledighet. Idag är Douglas öra dubbelt så stort och det väller ut äckligt var hela tiden. Försöker nu fördriva tiden till vetrinären ska vakna. Det är alltid lika kul att åka dit, vi har ju såååå mycket pengar kvar på kontot efter helgens bravader.

Av Anneli - 12 november 2008 19:38

Imorse var jag klar att åka till jobbet, skulle bara gå morgonvändan med hunden. Vi hinner bara fram till den stora gräsmattan då Douglas stora skräck på gatan shäfertiken Nelli, sliter sig ur kopplet och kommer springande mot oss. Det är inte första gången det händer,men första gången när jag håller i kopplet. Douglas hamnar skällande och skrikande på rygg med Nelly över sig och vad hon vill är inget att tveka om. Hon biter för att döda. Till slut få Nellys husse bort henne från min stackars hund. Jag blir helt chockad, när vi kommer hem börjar jag darra som ett asplöv och sedan börjar jag frysa. När jag ska kolla Douglas inser jag att jag behöver trimma honom för att se något. Han ser ut som en dreadlock hela han. Öronen blöder, det är vad jag kan se. Tar ut en semesterdag och har trimmat hund i 5 timmar. Den enda skadan jag hittar är hålet efter tänder rakt igenom örat. Det är nu svullet och vätskar så det blir nog ett besök hos vetrinären imorgon. Att det inte blev värre är helt otroligt. Hur är det med mig, riktigt ont i min rygg och mina armar efter allt trimmande.

Av Anneli - 10 november 2008 22:01

Nyss hemkommen från sista kvällen på tapetserarkursen och det ser ut som Emma fotöljen får hänga med under vårterminen också, två år i varje klass. Nu börjar det i allafall hända saker och det syns att den snart är klar. Bildbevis kommer imorgon. Varför är jag så trött, somnade nästan ´framför datorn idag, är det mörkret månne?? Fick mail från mina marsvinsköpare och visst känns det härligt när man ser hur bra dom fått det i sitt nya hem. Nu får dom leva lyxtillvaro som riktiga kelgrisar.

Av Anneli - 9 november 2008 15:25

Igår besökte jag alltså mässan "Det goda köket" i Älvsjö. Jag hade lika trevligt i år. Mycket gott att dricka och många trevliga mässfynd. Jag köpte en massa billiga kok- och bakböcker som ska bli julklappar. Hittade också en hel del godsaker att fylla upp barskåpet med. Bl a ett helt underbart rosévin som kommer att bli en favorit. Mycket lättdrucket och inte alls så torrt och surt som dom brukar vara. Sorry A,  att jag inte tittade in, men jag läste att du hade annatför dig. Idag har gubben och jag gemensamt städat trädgård och altan, så nu är det klart om kung Bore anländer.

Av Anneli - 7 november 2008 18:40

Det har drällt in mail (typ två stycken, men det är mycket för att vara mig) från familjer som vill köpa marsvin och det är ju jättekul eftersom jag inte ens har annonserat. Idag flyttade Fingal och Dilbert (han med cresten i rumpan) till en jättetrevlig familj från Västerås som förälskade sig i dessa båda grisar. Snyft, varför ska det kännas så jobbigt att sälja marsvin. Jag hoppas verkligen att man vänjer sig. Lycka till med era nya familjemedlemmar, säger jag till familjen Hjalmarsson. Imorgon bär det av med buss till Älsvjömässan det goda köket.  Där ska vi förhoppningvis provsmakas mycket gott och framförallt det som är rinnande. Ha det gott i helgen!

Av Anneli - 2 november 2008 12:57

Blev kanon och jag är glad för att jag åkte. Mådde bra hela dagen bland marsvin och glada vänners sällskap. Vi diskterade allt från 40-årskriser och bh storleker till virkning och kraftfoder. Jag är jättenöjd med mina djurs resultat, lilla Greta blev Bir J oc Izassa fick 88 poäng och sånt där silverkort, vad det nu är??? Den bästa var i allafall att min grupp blev godkänd så nu borde jag vara klar för att ansöka om uppfödarnamn och jag gjort rätt. Provet ska avverkas förstås, men det bör ju inte va så svårt. Härligt med all kreativitet som uppvisades i samband med maskeraden. Tog kort på alla men här kommer min absoluta favorit, som slutade på andra plats.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se