Direktlänk till inlägg 21 mars 2010

I går höll det på att gå illa!

Av Anneli - 21 mars 2010 22:20

Igår eftermiddag när jag tittade till marsvinen, höll Liv på att föda för fullt. Två ungar satt och tittade på mig och en låg tillplattad och död. Liv krystade, krystade och krystade men inget kom. Jag led med henne och lämnade henne ifred, återkom lite senare och hon höll fortfarande på. Så här höll det på i flera timmar. Till slut tog jag upp henne och klämde på magen, då krystvärkarna kom. Jag har sett på förloxxningskliniken att dom trycker på magen för att hjälpa barnet ut. Sedan slutade krystvärkarna helt. Jag kunde iallafall känna ett foster, som låg ganska bra. Jag kände mig förtvivlad över att jag nog skulle förlora henne. Jág lade försiktigt tillbaka henne och tänkte att nu har jag gjort vad jag kan, nu får naturen sköta sitt.  Hennes ungar togs om hand av Emly och Amarantha, Jag lade dom där för att Liv skulle få vara ifred och ungarna inte kom till skada. Det var så rörande att se att både Emly och Amarantha hjälptes åt att tvätta ungarna torra. Sedan låg dom sida vid sida med alla ungarna emellan sig. Det var med stor vånda jag gick ner till marsvinsrummet i morse. Men där satt Liv, klart tagen, men hon hade lyckats få ur sig ungen och den var inte speciellt stor, så jag tror den låg fel. Under förmiddagen var hon ute och åt både vitkål och hö. Hon fick tillbaka sina ungar och hon började genast att tvätta och stå i. Jag tror, och hoppas att det är en av var sort. Den jag tror är hona är stor och har jätteöron, hon vägde 97 gr, minstingen vägde bara 57 gr, så vi får se hur det går. Just nu är jag bara så oerhört tacksam för att det gått bra så här långt. Liv är min klart vackraste hona och har tänkt ställa henne så småningom. Vid kvällsutfodringen, såg Liv ut som vanligt och satt högst upp på höhögen och mumsade. Men än känner jag mig inte säker. Så alla ni ute i marsvinsvärlden spm läser detta, håll båda era tummar för att det ska gå vägen.

 
ANNONS
 
Emma

Emma

22 mars 2010 11:17

Håller både tummar och tår!!

http://www.ixias.webs.com

 
Ingen bild

Josefin Sjöberg

22 mars 2010 12:33

Hejsan Anneli!
Jisses vilket drama du fick vara med om.
Vet inte alls hur jag skulle klara av det dära.
Hoppas verkligen att allt går finfint nu.
Täner och håller alla tummar och tår som jag kan...
Kramar från Josefin (Unnis nya mamma)

 
Anna

Anna

28 april 2010 10:13

Hoppas allt går bra , lycka till !

http://www.minagrisar.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anneli - 30 augusti 2010 19:14

Jag har köpt två PET-tjejer ifrån Ulricehamn, nu letar jag med ljus och lykta efter  någon som åker förbi där eller Jönköping på väg upp till NM i Eskilstuna som kan ta med sig dessa marsvinstjejer. Är det någon som läser detta och kan tipsa mig om t...

Av Anneli - 27 augusti 2010 15:17


Är dom inte för söta, det är Zaa-Zoo till vänster och Zlatan till höger, dom vägde 106 och 100 gram. Honan stannar såklart och hanen kommer att säljas, min önskan är att han ska få komma till någon avels- och utställningsintresserad, för jag tror ...

Av Anneli - 26 augusti 2010 18:56


   Då var man hemma efter en underbar latmansvecka i ett skållhett Turkiet. Det har varit underbart att bara få ligga vid polen och bada, läsa och dricka paraplydrinkar. Halleluja för AC, annars hade man aldrig överlevt. Kvällarna var knappt att ma...

Av Anneli - 18 augusti 2010 08:13

Nu är jag tillbaka, har semester och åker till Turkiet idag, ska bli ljuvligt. Emly som gått och vankat med sin jättemage, klämde ur sig sina två bebisar igår, så skönt. En hona och hane blev det på 106 och 100 gr. Pappa är Redets Neville. Mamma ska ...

Av Anneli - 19 juli 2010 20:58

Imorgon är W-kullen 5 veckor, men är inte i närheten av att väga 300 gram, vilket aldrig har hänt tidigare. Kullne var stor och det var första gången jag stödmatade, men ingen unge var direkt liten. Nu har jag marsvinsköpare som längtar efter  marsvi...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se