Direktlänk till inlägg 21 juni 2010

ÄNTLIGEN BEBISAR!

Av Anneli - 21 juni 2010 14:56

Förra vecka födde Liv fem finfina ungar, dock under stor dramatik. Jag fick hjälpa henne att plocka ut alla fem och ta bort fosterhinnan hon verkade inte fatta vad som skulle göras. Nu sköter hon om dem så fint, men jag började ändå stödmata morgon och kväll, när jag hade konstaterat att dom både fick dia henne och kunde käka hö. Förra kullen släppte hon inte till juvret och dom dog. Jag kommer inte att låta Liv få fler kullar då hon uppenbarligen har stora problem med att få ut dom, jag tror helt enkelt hon har fel krystningsteknik. Därför kommer jag att spara en av hanarna och den enda honan i kullen. I morse hade Estrella fött fyra helt ljuvliga små krabater i lite udda färger, här var det bara en hane och resten honor. Här blir det svårt att välja vilken som ska stanna. Jag behöver nog kalla in insatsstyrkan vad gäller färgerna. Kan vara cinnamonagouti/white på hanen och en av honorna, men jag tycker dom är så ljusa??? Estrella är i allfall en fantastisk mor och hade klarat att galant och på egen hand. I lördags var jag tillsammans med min kära vapendragare på utställning i Linköping, jättetrevligt men långdraget. Vi kom dit strax efter 08.00 och rexarna bedömdes inte förän 13.30 Bedömningen gick fort, men sedan var det ytterliggare en låång väntan till finalerna. A-S blev bäst i ras med sin engelska import Duke och min Maximus blev Bir reserv och fick ert cert. Min Pelle-Gnillot fick 88 p och cert. Nu stundar snart SM, vilket ska bli spännande eftersom det blir det första som jag ställer ut själv. Inför hösten har jag lite nya planer för min uppfödning, ska ev börja med en ny ras i mycket liten skala, vad det blir kommer jag att skriva om längre fram!

    

 
ANNONS
 
Annie

Annie

21 juni 2010 22:29

Grattis till finfina utmärkelser. Djungeltelegrafen säger att du har urtjusiga djur. KUL :-)

http://peek-a-boos.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anneli - 30 augusti 2010 19:14

Jag har köpt två PET-tjejer ifrån Ulricehamn, nu letar jag med ljus och lykta efter  någon som åker förbi där eller Jönköping på väg upp till NM i Eskilstuna som kan ta med sig dessa marsvinstjejer. Är det någon som läser detta och kan tipsa mig om t...

Av Anneli - 27 augusti 2010 15:17


Är dom inte för söta, det är Zaa-Zoo till vänster och Zlatan till höger, dom vägde 106 och 100 gram. Honan stannar såklart och hanen kommer att säljas, min önskan är att han ska få komma till någon avels- och utställningsintresserad, för jag tror ...

Av Anneli - 26 augusti 2010 18:56


   Då var man hemma efter en underbar latmansvecka i ett skållhett Turkiet. Det har varit underbart att bara få ligga vid polen och bada, läsa och dricka paraplydrinkar. Halleluja för AC, annars hade man aldrig överlevt. Kvällarna var knappt att ma...

Av Anneli - 18 augusti 2010 08:13

Nu är jag tillbaka, har semester och åker till Turkiet idag, ska bli ljuvligt. Emly som gått och vankat med sin jättemage, klämde ur sig sina två bebisar igår, så skönt. En hona och hane blev det på 106 och 100 gr. Pappa är Redets Neville. Mamma ska ...

Av Anneli - 19 juli 2010 20:58

Imorgon är W-kullen 5 veckor, men är inte i närheten av att väga 300 gram, vilket aldrig har hänt tidigare. Kullne var stor och det var första gången jag stödmatade, men ingen unge var direkt liten. Nu har jag marsvinsköpare som längtar efter  marsvi...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se