Senaste inläggen

Av Anneli - 5 april 2010 21:20
Påsken har varit lugn och skön, med vackert väder och god mat! Jag syndat med både godis och andra förbjudna saker. Så nu blir det inte roligt att väga sig på torsdag. Påskafton firades hos min mor med hela familjen. Jag klödde ut mig till påskkärring och överraskade barnen med kycklingar och påskägg. Ful var jag och det var inte utan att jag skämdes när vi skulle åka iväg och grannarna glodde med stora ögon, men vad gör man inte för att vara en populär faster och mormor. Imorgon stundar det arbete igen, men bara två dagar, sedan har jag semester för jag ska ta hand om min ögonsten när hennes mor och far åker till Marocko. En härlig vecka att se fram emot, då vi ska njuta av varandras sällskap. Mimlis och mormor hoppas på vackert väder.     

ANNONS
Av Anneli - 25 mars 2010 18:05

Älskade Liv lever, men ungarna klarade sig inte, tyvärr tog det nog för lång tid innan hon tog dom till sig och sedan avvek hon ifrån dom och lämnade helt över ansvaret till Amarantha. Dom kom aldrig igång att dia eller äta. Minstingen hjälpte jag över till andra sidan och den större hade somnat in under natten. Så är marsvinsvärlden ibland går det bra och ibland går det illa. Björnstigens Bamse har tunnat ur mycket den senaste tiden utan att jag märker att han äter mindre och har inga synliga åkommer. Häromdagen låg han i ett hörn och hade svårt att röra sig och huvudet rullade fram och tillbaka. Han såg ut som en sengångare, han hade uppenbara problem med motoriken. Jag trodde inte han skulle klara natten, men när jag kom ner på morgonen var han helt återställd, mycket mysko. Är det någon som har en aning om vad det kan ha varit??? Jag skulle behöva regga lilla Vilnius så jag kan ställa honom i Brändåsen i slutet av maj, men vad har han för färg, kan det vara buffagouti?? Annie om du läser detta kan du skicka den där braiga mallen jag fick förut! Om dom hade bruna trampdynor så var man creme....... eller hur var det nu????

ANNONS
Av Anneli - 21 mars 2010 22:20

Igår eftermiddag när jag tittade till marsvinen, höll Liv på att föda för fullt. Två ungar satt och tittade på mig och en låg tillplattad och död. Liv krystade, krystade och krystade men inget kom. Jag led med henne och lämnade henne ifred, återkom lite senare och hon höll fortfarande på. Så här höll det på i flera timmar. Till slut tog jag upp henne och klämde på magen, då krystvärkarna kom. Jag har sett på förloxxningskliniken att dom trycker på magen för att hjälpa barnet ut. Sedan slutade krystvärkarna helt. Jag kunde iallafall känna ett foster, som låg ganska bra. Jag kände mig förtvivlad över att jag nog skulle förlora henne. Jág lade försiktigt tillbaka henne och tänkte att nu har jag gjort vad jag kan, nu får naturen sköta sitt.  Hennes ungar togs om hand av Emly och Amarantha, Jag lade dom där för att Liv skulle få vara ifred och ungarna inte kom till skada. Det var så rörande att se att både Emly och Amarantha hjälptes åt att tvätta ungarna torra. Sedan låg dom sida vid sida med alla ungarna emellan sig. Det var med stor vånda jag gick ner till marsvinsrummet i morse. Men där satt Liv, klart tagen, men hon hade lyckats få ur sig ungen och den var inte speciellt stor, så jag tror den låg fel. Under förmiddagen var hon ute och åt både vitkål och hö. Hon fick tillbaka sina ungar och hon började genast att tvätta och stå i. Jag tror, och hoppas att det är en av var sort. Den jag tror är hona är stor och har jätteöron, hon vägde 97 gr, minstingen vägde bara 57 gr, så vi får se hur det går. Just nu är jag bara så oerhört tacksam för att det gått bra så här långt. Liv är min klart vackraste hona och har tänkt ställa henne så småningom. Vid kvällsutfodringen, såg Liv ut som vanligt och satt högst upp på höhögen och mumsade. Men än känner jag mig inte säker. Så alla ni ute i marsvinsvärlden spm läser detta, håll båda era tummar för att det ska gå vägen.

Av Anneli - 18 mars 2010 18:44

Här är han, den mycket efterlängtade. Oj vad jag haft bebistorka, ända sedan september. Honorna har inte blivit dräktiga och kastat sina kullar. Nu senast miste jag även min älskade Bruna Böna. Men nu är Vilnius här och definitivt ska han stanna. Stolt mamma är Rospiggens Amarantha och Mosaiques Ruben. Mor är så stolt över sin guldklimp och slockar honom så fort hon kommer åt. Den lilla krabaten såg dagens ljus i söndags och vägde 100 g precis. Så var det färgen, ska suga lite på den karamellen innan jag kallar in proffsstyrkan gällande den biten.   

Av Anneli - 11 mars 2010 20:55

Det var återigen mycket längesedan jag bloggade, tycker inte att det finns så mycket intressant i mitt liv, inte tillräckligt roligt att skriva om. Mitt liv i viktväktarna rullar på, och jag nådde mitt första delmål idag och fick ett måttband, halleluja. Med marsvinen går det inte alls, mina honor har inte velat bli dräktiga och dom som har blivit det har kastat sina kullar. Björnstigens Bella födde en stor död unge, som tur gick det bra med henne. I förrgår kastade älskade Bruna Bönan fyra fina ungar, helt fullgångna och hon själv mår inte alls bra. Tror inte det går vägen för henne, det är så sorgligt, allra sötaste bönan. På lördag bär det i allafall av på dubbelutställning och jag hoppas verkligen det blir något att glädja sig åt då. Ska ställa fem djur, Maximus, Qvintus, Rut-ger, Rebella och Pella. Sedan får jag ju träffa kära vänner, som jag inte sett på länge. Återkommer kanske på söndag med lite resultat!

Av Anneli - 16 december 2009 17:31

  Hej, nu var det väldigt länge sedan jag skrev, har inte haft tid helt enkelt. Jag har haft en stressig höst på jobbet och jag har blivit familjehemsmamma till en helt underbar 15-årig flicka från Kosovo. Jag blev faster för tredje gången till en helt ljuvlig liten Charlie på 3805 gram och 51 cm i fredags den 11 december. I lördags var jag på utställning igen, den första sedan i augusti och det var så himla trevligt, det ser ni nog på bilden. Min Maximus knep åt sig 5:e platsen och jag fick min allra fösta rosett med mig hem. Nu har han bara ett cert kvar innan han blir champinjon. Maximus mamma är Rospiggens Emily och pappan Emmicas Memory. Mina andra hanar i seniorklassen knep åt sig andra och tredje platsen. Min Qvintus fick cert och BIRJ och Rebella vann också sin klass, tyvärr blev hon utan cert eftersom jag hade lyckats trimma ett hål uppe på skuldran. Nu måste jag upp och glo lite på Tv igen, har varit däck i två dagar, efter svinsprutan.

Av Anneli - 16 oktober 2009 22:08

Sååå skönt, jag har nästan avverkan 50 timmars arbetstid den här veckan, så jag känner mig helt utpumpad och väl värd en lång och skön helg. Var helt övertygad om att jag skulle bli sjuk igen igår, frös hela dagen, huvudvärk, kokhet om nästippen och genomtrött. Men idag har det känts bättre som tur är. Hämtade 100 kg hö igår och det känns alltid så tillfredsställande när hölagret är påfyllt. Imorgon måste jag in till grannkommunen och hämta 5 m möbeltyg som jag har beställt till de fotöljer jag håller på att klä om. Det kommer marsvinsköpare och hämtar lilla Tage och Uno imorgon. Jag har även lagt undan ett tält som jag ska ha på mig när vi ska på fest nästa helg, något nytt vill jag ha på mig, men det är sannerligen inte lätt att hitta något som passar min barbapappa kropp. Tält är bra för det döljer det mesta. Hade nästan bestämt mig för att väga in mig hos viktväktarna igår, men jag hämtade hö istället. Idag har jag klämt både smågodis, cheese balls och coca cola, visst är jag duktig???? I helgen ska jag även min kära svägerska få ge mig en ny frisör, kanske kan det göra att jag känner mig lite mer okej, skaffar jag mig en riktigt häftig frisyr, kanske ögonen faller på den istället för på min hemskt feta lekamen. Nu ska jag kolla färdigt på idol och sedan ska jag gå och knyta mig.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se