Senaste inläggen

Av Anneli - 2 september 2009 20:53

Fyra nya småttingar har sett dagens ljus. Jag var tvungen att gnugga mig i ögonen, när jag kom ner igår morse. En nästan exakt kopia av förra kullen, trodde jag drabbats av dubbelseende. En chokladhane med fyra systrar. Bergatrollets Filippa är mamma och Bergatrollets Julius är stolt pappa. Annars går tiden  i en rasande fart, hinner ingenting. Mycket att göra inför helgen, utställning på lördag och Irmelins dop på söndag. Jag längtar så efter en helg där jag bara får gå och skrota. Men det ser ut att få vänta, vår familj har en jädra massa födelsedagskalas att avverka innan september är slut.

ANNONS
Av Anneli - 29 augusti 2009 22:05

Idag var det utställning i Brändåsen, trevlig dag med många glada människor. Det var inte så många djur, så vi var hemma tidigt. Ställde två av mina egenuppfödda hanar och det gick strålande, Nelson 6 mån, fick ett cert och Maximus fick cert och blev BIR. I finalen blev han oplacerad, det var ju inte helt oväntat, det är ju rex jag har. Men var i allafall en av de få som Jens sa några fina ord om och som hade fått en placering om han haft fler rosetter att dela ut. Jag fick även beröm för min trimning, vilket gjorde mig mäkta stolt. A-S har tittat länge på min Nelson, eftersom hon ville ha en hane efter Emmicas Izazza och då jag är en mycket snäll person och hon en underbar vän, fick han följa med henne hem till Hallsta. Det är också fantastiskt roligt att min kära vän E-K uppfödning fortfarande lever vidare. Hennes Börnstigens Super Mario fick ett cert och Börnstigens Hilding Vilding fick CK. Nu ska jag kolla vad ni andra haft för er.

ANNONS
Av Anneli - 25 augusti 2009 21:26

Semestern är slut och vardagen är här igen, trött och sliten känner jag mig redan. Den lilla honan i den senaste kullen avled, efter några dagar. De resterande mår i allafall bra och ökar stadigt i vikt. Hanarn ska heta Sigvard och Sivert, tror jag och honan som troligen får stanna ska heta Signe. Några honor kvar som ska föda och jag hoppas allt går bra. Två marsvin flyttade i helgen och jag är övertygade att dom kommer att få det helmysigt i sin nya familj. Det är så härligt att se barnens förväntsfulla blickar när dom hämtar sina ny familjemedlemmar och deras stolta steg när dom går till bilen, men marsvinen i en transportbur. Idag har jag fyndat spån, Grodden säljer 5 balar för 295 kr, bara 59 kronor balen - me like. Nu ska jag natta mina grisar, lösa ett korsord, innan John Blund kommer och säger godnatt.

Av Anneli - 21 augusti 2009 19:50

Äntligen har Emmicas Brindla fått sina ungar! Igår när jag kom hem från Åland harde hon fått 4 levande ungar (1 död) och allt verkade ha gått bra. Födelsevikterna var inte så höga som jag är van vid, men det verkar vara gott gry i alla fyra och mamma Brindla verkar också må finfint. Var lite orolig för Brindla, det har tagit evigheter för henne att bli dräktig och hon är nästan 2 år, men hon klarade det galant. Två honor och två hanar, den ena lilla hanen choklad, så söt, typiskt att det inte var en hona.

Av Anneli - 16 augusti 2009 23:07

Jag träffade min egen husläkare på akuten, då det var han som hade jouren, fick penicillin i förebyggande syfte, eftersom Borelia tar minst 3 veckor att uvecklas. Man undrar ju varför sköterskan på sjukvårdsupplysningen skickade mig till akuten, det borde man väl ha koll på där, blev ju 120 kronor dyrare. Som sagt så träffade jag min egen läkare, som med tanke på mina symtom vill träffa mig igen i veckan för att ta nya prover  på sköldskörteln, innebär ytterligare 120 kr. Det kan vara giftstruma igen. Jag har så förbannat ont i lederna och yrseln blir bara värre och värre.

Av Anneli - 16 augusti 2009 09:17

Jag har troligen fått Borelia, har känt mig konstig sedan i fredags, fryser, är yr och har ont i alla kroppens leder. Jag har hela tiden trott att det berott på att jag slutat med med min medicinering. Igår kväll när jag kom hem från utställningen kände jag mig helt slut. Jag stupade i säng kl 22.00 I sängen kände jag att det kändes ömt på skinkan, en stor finne tänkte jag, men ack vad jag bedrog mig, där satt i stället en äcklig fästing och sög mitt blod. Panik utbröt, gubben fick sig ett gott skratt i allafall, när han skulle ta bort fanskapet. Sedan kunde ju inte jag sova, utan ringde till sjukvårdsupplysningen. Där ansåg man att jag måste in till familjeläkar akuten i Köping idag eftersom jag hade så starka symtom på Borelia. Så idag kl 11.00 ska jag dit och förhoppningsvis få medikamenter. Jag som trodde jag åkt på svininfluensan, men Borelia känns lika illa. Återkommer med vidare rapport ikväll.

Av Anneli - 15 augusti 2009 19:01

Äntligen, knep Björnstigens Dumle sitt sista cert och kan nu titulera sig svensk champion, precis som jag planerat. Klådde Björnstigens Super Mario i sin klass, känns helt okej, sorry A-S. Me like Minna för den bedömningen. Gick inte lika bra för den engelska domaren, vilket var väntat eftersom han då helt skulle byta och ställas i champion klass. Jag blev i allafall en erfarenhet rikare. Dumles lilla son fick 86 p, helt okej det också. Han har små öron och är för mjuk ännu, men satan i gatan vilket söt pojke, han kommer igen senare. Utställningen var trevlig, inte så många utställare tyckte jag, stor och fin lokal. Men en viktig person saknades dock mycket av både mig och A-S, en liten mysig donna i sina bästa dar, hennes namn börjar på A, mer behöver jag nog inte säga, jo, hennes djur saknades dock inte lika mycket, eftersom dom alltid brukar sopa rexbanan gentemot all konkurans.

Av Anneli - 13 augusti 2009 23:21

Efter ha gått över en vecka över tiden, kom hon äntligen till världen, lilla Tyra (tror jag hon ska heta), August har blivit storebror och jag stolt faster för andra gången. Jag är tacksam över att G fick en lindrigare förlossning denna gång, allt var klart på en timma. Underverket vägde 3475 gr, var 50 cm lång och en exakt kopia av sin storebror. Imorgon ska faster naturligtvis hälsa på nytillskottet, men först ska jag stanna i grannkommunen och köpa något riktigt rosa och flickigt. Ikväll har vi avnjutit varma mackor med kantarellstuvning, mums. Jag är jättenöjd med turen till skogen, för vi hittade riktigt mycket svamp, med mina mått mätt.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se