Senaste inläggen

Av Anneli - 22 juli 2009 20:34

Alla marsvinen mår bra, här kommer en bild av Bönans telningar, ska jag spara någon blir det nog honan till höger. Namn på Q känns ju lite svårt, så det blir till att fundera en stund. Gretas kull har i allafall fått namn, det blir Pella, Pärla och PelleGnillot. Bilder på dom kommer imorgon eftersom jag i vanlig ordning har svårt med färgbestämningen. Har ni färgförslag på Q kullen är ni välkomna med ett inlägg i bloggen, eller ett mail. På bilden är det hanen i mitten!

ANNONS
Av Anneli - 21 juli 2009 19:42

Tre bäbisar blev det + en död stackare. En kraftig pojk och två små töser om jag såg rätt. Bilder ska jag försöka få till imorgon. Skönt att det gick bra, Bönan mår finfint och har mumsat en massa gräs. Ni får hålla tillgodo med lite bilder på mina älsklingar som är på sommarkollo på landet. Visst ser det ut som dom mår bra. Om några veckor är dom hemma hos matte igen!

ANNONS
Av Anneli - 20 juli 2009 21:52

Nu är jag inne på sista jobbarveckan och sedan är det 4 veckors semester! Gretas bäbisar växer och frodas. Det är en jämn kull som jag tror kan bli något riktigt bra, så det lutar åt att jag behåller alla tre. Bruna bönan är tjock som ett hus och vidöppen, käkar som en elefant och bökar runt i hela buren, river upp tidningspapper. Förmodligen försöker hon bygga bo, det gjorde hon förra gången. Man blir ju smått tokig av att vänta, men nu måste det vara dags. Hennes dotter Julia som jag sparade från förra kullen, är också dräktig. Idag anmälde jag til Järbo, det blev Dumle som ser ganska bra nu, han mår bra av att gå med tjejer. Sedan har jag anmält två av hans söner, som han fick med Emmicas Izazza. Hoppas verkligen jag kommer iväg den här gången. Izazza, Amarantha och Emly är för övrigt på sommarkollo i grannkommunen Kungsör. Där har dom det gått och lever friluftsliv. Det var en familj som ville hyra marsvin, för att se hur det funkade, då dom hade massa allergiker i släkten. Jag tyckte det var ett bra förslag, dom får testa marsvin och mina marsvin får gräs under tassarna.

Av Anneli - 8 juli 2009 21:05

I måndags när jag kom ner i källaren hade förstföderskan Greta, nedkommit med tre pigga krabater. En hane och en hona, den tredje lutar åt en hona. Två vägde 100 gr och minstingen 96 gr. Alla 4 verkar må strålande. Igår när det var dags för kvällsmatningen, kom inte högdräktiga Hildur fram. Om inte dräktiga honor hänger över burkanten, brukar oftast bara betyda en sak. Antingen är det dags att föda eller annars är något  fel. Hon hade blod i baken och inget liv i magen. Idag åkte jag hem på lunchen, inga ungar hade kommit ut, men hon åt i allafall en gurkbit. När jag kom hem från jobbet fanns hon inte mer. Jag blir så ledsen, hon hade en så fin stam, Piggelins sista dotter. Nu är hon begravd i min trädgård, under en stor rugge vita Förgätmigej.

Av Anneli - 5 juli 2009 22:23

Igår var jag med på gårdsauktion, hade bestämt mig för att åka på visningen och sedan direkt hem med mitt barnbarn, så M och J kunde få roa sig i lugn och ro. Men jag hade glömt hur kul det är och jag drogs snabbt in i budgivningen. Jag besinnade mig och kom bara hem med en gammal barnsäng för 50 kronor och en vacker liten tavla för 70 kronor. Så idag har det skrapats, så armarna värker. Barnsängen ska bli vit och då måste all gammal färg bort, något som jag älskar. De flesta tycker jag är totalt galen som gillar att sitta och skava bort färg. Men för mig är det som en mani och jag kan inte sluta, förrän varenda kroppsdel värker. Marsvinen har också fått fint idag och den här veckan hoppas jag att det blir smått i burarna. EN ny oxvecka, av de tre som återstår till semestern. Fy sjutton vad långt det känns. Imorgon ska hunden bli av med all päls, stackarn, som han lidit i värmen. Nu väntas nattning av marsvinen och sedan bums i säng.

Av Anneli - 29 juni 2009 17:46

Har inte bloggat sedan midsommar, men har inte haft mycket mer än elände. Var ju sjukskriven för ryggen, först ryggskottet och sedan gick jag och rasade ner för trappen. När blåtiran i ändan precis börjat övergå till gult, börjar en stor hörntand att göra sig påmind. Har för ett ganska långt tag sedan, tappat en rejäl tandbit. Mitt förnuft säger att jag borde ringt för länge sedan, medan mitt rädda jag säger att jag klarar mig ettag utan att någon tandläkare ska gräva i min mun. Förra helgen, fick jag mitt straff, har liksom lärt mig att tugga på endast den högra sidan, men av någon oförklarlig anledning glömde jag bort mig och tuggade ner ett tuggummi i hålet. Insåg snart att det skulle jag få ångra. Fy, vad det gjorde ont, fick nästan panik, när jag tänkte på att jag kanske måste stå ut med värken,ända till måndag. Bombade i mig allt vad jag hade hemma i tablettväg och framåt kvällen slutade det värka lika fort som den börjde. På måndagen insåg även jag att det måste bli ett besök hos tandläkaren. Onsdagen kom och jag fick en återbudstid. Jag hade redan bestämt innan besöket att tanden skulle ut, den hade definitivt föbrukat sina chanser att få stanna i min mun. Vilken tur att tandläkaren hade samma åsikt som jag. En envis tanddjävel var det också, han höll sig fast i en timme, innan han fick ge sig, efter att man fått dela den i två delar. Tandläkaren tyckte han var ett mycket intressant objekt, eftersom roten var skruvad. Både sköterskan och en tandläkarstudent kom för att kolla. Fy fan, vad äckligt, tycker jag. En tand mindre att borsta och 755 kronor fattigare är jag nu ganska nöjd. För snart kan jag börja tugga även på den vänstra sidan, ska bara plocka stygnen först.


Hos marsvinen väntas det snart smått, det ska bli kul med lite bäbisar igen, känns som en evighet sedan sist. Björnstigens Bruna Bönan och min egen Greta är rejält runda om magen. Björnstigens Hildur,den sista avkomman efter Pggelin verkar också vara dräktig. Så Mosaiqus Ruben, verkar att ha fått till det till slut. Hoppas att Solidus får till det också!

Av Anneli - 21 juni 2009 00:05

Min midsommar var lugn och trevlig. Vädret kunde ju dock  ha varit bättre. Vi åt gott, min dotter som är duktig att baka, hade gjort två olika tårtor och hemmagjord glass med jordgubbar i, mums. Där sprack min diet, kan jag säga. Men hon var så stolt över sina skapelser och blev så besviken ut när hennes mor inte tänkte smaka, vad gör man inte för att sina barn ska vara glada. Så jag åt och gott var det! Jag fortsatte att äta på tårtorna idag också, så nu har jag fått tandvärk och går på Tradolan. Det blir nog tandläkarbesök på måndag är jag rädd för. På kvällen spelade vi Genispel och sjöng singstar. Barnbarnet sov så gott som hela midsommarafton. Hon hade jämt göra att hålla sig vaken när hon skulle fotograferas med kransen som jag hade knåpat ihop.

Av Anneli - 18 juni 2009 12:36

Har väl gått ganska hyfsat förutom att jag kände mig matt och olustig i kroppen igår eftermiddag. Ringde till specialisten E-K som lugnade mig och sa att vissa människor får biverkningar av dieten och naturligtvis drabbades jag. Det skulle dock gå över efter några dagar så jag får väl bita ihop och kämpa på. I morse åt jag två kokta ägg med massor med skagenröra på. mums? Till lunch blir det fläskpannkaka enligt LCHF. Gårdagen ägnades åt fönsterputsning och städning, vilket kommer att bli en följetong i dag också. Har även målat sovrumsmöblerna en omgång till. Dom ska bli vita, är så förbannat trött på furumöblerna. Igår när solen sken passade jag på att fota lite marsvin, uppdaterade lite på hemsidan. Här kommer en bild på Bergatrollets Liv, dotter till Jum Jum´s Djannie och Björnstigens Dumle. En av de få säkra korten när det gäller hanar. Både Peek-a-boos First Solidus och Mosaiques Ruben verkar bara ha lösa skott, dom jag hade hoppats skulle ge mig massor med söta bebisar.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se