Senaste inläggen

Av Anneli - 5 april 2009 21:44

Lilla nakenBritta har nu knallat över till andra sidan. Vet inte vad det är som händer mina marsvin just nu. Orkar inte prata om det. Två avlidna marsvin på en och samma helg, är max vad man klarar, därför pratar jag om något annat. Igår var det nästan sommar och jag var ute i trädgården och hjälpte våren på traven. Hoppar alltid över höststädningen och tar den på våren istället. Det blir så fint i rabatterna. Tror att jag fick lite färg i mitt annars så bleka ansikte. Min högdräktiga dotter och hennes kille var här. Hon satt och jäste i solen medans pojkvännen var snäll och hjälpte mig att gräva upp några Spireabuskar. Solidus fick komma ut och trampa lite gräs och gosa i solen. Jag tror han njöt. Idag har jag varit till min goda vän E-K och hämtat massor med hö som jag fick. Vi pratade lite skit om våra feta kroppar och smaskade i oss kladdkaka och grädde, MUMS.

ANNONS
Av Anneli - 3 april 2009 21:37

Nu var det länge sedan jag skrev något i min blogg, min bana som reggad uppfödare började ju inte så muntert direkt. Mina marsvin har skabb, tre marsvin har fått sin första injektion med Ivomec, nästa spruta ska tas på måndag. Resterande marsvin ska behandlas med Stronghold. Lilla skinnyn Britta som flyttade hem igen, mår inte alls bra. Hon springer omkring alldeles ihopkrupen och huden känns sval och slapp, knotorna sticker ut överallt. Jag är jätteorolig för henne. Nyss när jag var inne hos marsvinen kom nästa dråpslag, lilla Irmelina, bara 7 månader låg död i buren. Igår var hon helt som vanligt, imorse vet jag faktiskt inte hur det var med henne. Utfodrar dom bara med hö på morgonen och jag har alltid bråttom och klockan är runt 05.30, så jag kan inte säga något hur hon mådde då. sorgligt är det. Lilla stumpan, hoppas hon får det gott i marsvinshimlen. Man kan ju inte låta bli att undra vad som hände??

ANNONS
Av Anneli - 23 mars 2009 21:55

Regler:
Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!
1. Vad heter du? Anneli
2. Ett ord på fyra bokstäver: Avig

3. Flicknamn: Anna
4. Pojknamn: Amadeus
5. Yrke: Armerare
6. Färg: Azurblå

7. Klädesplagg: Anorak
8. Mat:
9. Sak i badrummet: Aceton
10. Plats/stad: Arboga
11. En orsak att vara sen: Ambulansfärd
12. Något man skriker: Attans

13. Film: Alla vi barn i Bullerbyn
14. Något man dricker: Arrak punch
15. Band: ABBA
16. Djur: Apa
17. Gatunamn: Aspvägen

18. Bil: Audi

19. Sång: Av längtan till dig/Åsa Jinder

Jag skickar det vidare till Eva-Karin

Av Anneli - 15 mars 2009 23:10

Igår var vi hos vänner och hade trevligt, tänk vad vin kan slinka ner lätt, bara man har avverkat det första glaset. Kvällen avslutades på stadens pub, där det var 40+ en riktig nostalgitripp, massor med gammal välkänd musik, så mina ben fick lufta sig rejält, många steg blev det. För stegräknaren var naturligtvis, man vill ju inte missa chansen att för en gångs skull, få lite extra steg. Vaknade klockan 06.00 med en känsla av att huvudet var på väg att lossna. Vid 11.00 tiden var jag dock helt återställd och tog Douglas med på en promenad i det alldelse ljuvliga vädret. Till och jag njöt av en promenad och det hör inte till vanligheterna kan jag säga. Promenaden slutade i Hällboda hos min mor, där min dotter och pojkvän också hade hamnat på sin promenad. Vi hade en mysig eftermiddag med god mat och trevlig samvaro. Vi lyssnade på ett gammalt band som min mamma spelade in när min dotter bara var 2 år och sjöng, blåsippan ute i backarna står. Det var så gulligt och vi skrattade gott. Tänk vad roligt att mamma har spart det i alla år. Det ska jag också göra med mitt barnbarn. Det börjar närma sig 1,5 månad kvar. Nu är det dags att krypa till kojs, imorgon börjar en ny låång arbetsvecka.

Av Anneli - 8 mars 2009 21:17

I helgen har jag inte gjort många knop, mest stickat och scrappat. Ska ha en fortsättningskurs som startar på onsdag och ska pågå 5 veckor framåt, så jag känner mig tvungen att göra lite, så deltagarna har att insprireras av. Det har blivit lite kort, layouter på mina kära marsvin och några bokmärken. Ska fota och visa i bloggen, när jag hinner. Jag har iallafall fotat mitt nya fina matsalsbord. Normalpris 16 000 kr med nya stolar. Detta hade en yttepytte limmad spricka på listen under bordet. Vi fick bordet och 6 stoalr för 7500 kronor, det kallar jag ett kap. Vi har spanat på det här bordet i flera år och nu står det här äntligen. Passade även på att ta en bild på min Emma som nu äntligen är klar. Nu stundar andra projekt, två stycke 40-tals fotöljer.

Av Anneli - 7 mars 2009 22:47

Tror jag dom ska heta, Fideli och Gunnars kull. Otto som är först har ett öronveck, typiskt han som är sååå söt. Idag har jag stickat för brinnande livet, håller på med en bebiströja till kommande barnbarn. Hon måste ju få en stickad tröja av mormor. Jag har även städat mitt pysselrum och scrappat lite. Nu har gubben åkt till jobbet och jag har pysslat med mina marsvin, jag har faktiskt trimmat lite, kors i taket. Nu ska grisarna få nattahö och sedan blir det tillbaka till stickningen några timmar.

Av Anneli - 6 mars 2009 19:55

Grattis till mig, nu är jag reigstrerad upfödare i Svenska marsvinsföeningen, och jag är så stolt. Detta hade aldrig fixat för några år sedan, på grund av mina sociala fobier och alla mina rädslor jag burit på sedan barn. Men med hjälp av flera års terapi är jag nu så gott som orädd. Det känns så härligt, jag har kämpat för detta, mest här på hemmafronten, då min äkta hälft fortfarande är helt emot min hobby och vill inget hellre än att mina älskade grisar ska försvinna. Jag kämpar vidare och hoppas att han till slut ska ge upp. Jag ger inte upp, för det här är min alldeles egna grej. Jag har ett ordspråk som har blivit min alldeles egna paroll den lyder; GE DIG INTE PÅ BERG NÄR DET FINNS SMÅSTEN!! Ha en trevlig helg!!

Av Anneli - 2 mars 2009 16:12

I lördags var det dags för Fideli, helt plötsligt rörde det sig lite extra i buren, trodde inte det skulle bli nåt förrän i veckan. Lilla gumman vad tapper hon var, en stor död hona och tre pigga pojkar. Ska försöka ta kort ikväll. Har haft fasters lilla troll här över natten, för jag har haft semester idag. Herregud vad trött jag är, det är 190 knyck hela tiden. Snart ska jag iväg på tapetserarkursen och äntligen ska jag ta de sista stygnen på min förljetong, Emmma fotöljen, ska faktiskt bli kul att börja med något nytt.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se